simplynews.gr
10Sep/110

Νέες πηγές ειδήσεων στο simplynews.gr!

Προστέθηκαν νέες πηγές ειδήσεων στο simplynews.grsimplynews.gr - Screenshot

Οι νέες πηγές είναι οι εξής:

  • Capital.gr - Οικονομική ενημέρωση και παρακολούθηση χρηματιστηρίου
  • iefimerida.gr - Δημοφιλής ιστοσελίδα ενημέρωσης

Όπως πάντα, οι καινούριες ιστοσελίδες-πηγές προστέθηκαν στον κατάλογο των "κρυμμένων" ειδήσεων. Εάν θέλετε να εμφανίζονται στην κεντρική σελίδα, πρεπει να κάνετε κλικ στην επιλογή "Σειρά Ειδήσεων" και να ταξινομήσετε τη σειρά εμφάνισης ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Οι υπόλοιπες αλλαγές αφορούν τεχνικά θέματα και έχουν να κανουν κυρίως με την απόδοση και την ταχύτητα της ιστοσελίδας. Κάναμε κάποιες αλλαγές στον κώδικα  και προσθέσαμε μια νέα μέθοδο συμπίεσης ετσι ώστε η σελίδα να "φορτώνει" πιο γρήγορα!

Περισσότερες βελτιώσεις & αναβαθμίσεις προσεχώς :)

 

 

 

10Sep/110

Τα δόντια μας, πηγή βλαστοκυττάρων

Βλαστοκύτταρα

Βλαστοκύτταρα

Τα βλαστοκύτταρα σήμερα αποτελούν την αιχμή της έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν ότι τα κύτταρα αυτά μπορούν κάτω από κατάλληλες συνθήκες να διαφοροποιηθούν σε άλλα κύτταρα του οργανισμού και να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία παθήσεων που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ανίατες.

Σήμερα είναι γνωστό ότι κατά τη γέννηση μπορούμε από το αίμα του ομφάλιου λώρου να φυλάξουμε βλαστοκύτταρα με μεγάλη θεραπευτική και αναπλαστική ικανότητα. Υπολογίζεται ότι με τις σημερινές εφαρμογές ένας στους τρεις ηλικιωμένους χρονίως πάσχοντες ασθενείς θα μπορούσε να θεραπευθεί αν είχε φυλάξει κατά τη γέννησή του τα βλαστοκύτταρα. Η γέννηση είναι μια μοναδική ευκαιρία να φυλάξει κανείς βλαστοκύτταρα. Αν όμως έχει χαθεί αυτή η ευκαιρία, μπορεί κανείς σήμερα και πάλι να φυλάξει βλαστοκύτταρα.

Μια δεύτερη ευκαιρία να...

9Sep/110

Ορατή από τη Γη η έκρηξη σούπερ-νόβα

SpaceΟι αστρονόμοι εντόπισαν μια σπάνια σε μέγεθος έκρηξη σούπερ-νόβα, σε απόσταση μόλις 21 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. Η έκρηξη, η πιο κοντινή και πιο ορατή από τον πλανήτη μας, μίας σούπερ-νόβα εδώ και 25 χρόνια, έχει γίνει τόσο φωτεινή, ώστε θα είναι ορατή από τον πλανήτη μας ακόμη και με κιάλια. Οι ερασιτέχνες παρατηρητές του ουρανού στο βόρειο ημισφαίριο (όπου και η Ελλάδα) μπορούν να στρέψουν τα όργανά τους, αν ο νυχτερινός ουρανός είναι καθαρός, στην κατεύθυνση της Μεγάλης Άρκτου, πάνω αριστερά από τα τελευταία δύο άστρα της, από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε το φαινόμενο (σε μπλε-άσπρη απόχρωση) θα γίνει πιο ορατό. Για πολλούς ανθρώπους θα είναι πιθανότατα η μοναδική ευκαιρία στη ζωή τους να δουν με γυμνά μάτια μια έκρηξη σούπερ-νόβα, καθώς η επόμενη μπορεί να συμβεί σε 100 χρόνια., όπως μεταδίδει το ΑΠΕ

Η έκρηξη, που ...

2Sep/110

Το συνολικό πακέτο των τηλεγραφημάτων του Wikileaks

wikileaks_img2/9/2011 15:25
Το λεξικό του καλού Αμερικανού διπλωμάτη για το κυπριακό. Δεν λέμε ποτέ τις λέξεις σχέδιο Ανάν.
http://bit.ly/rljiuJ

2/9/2011 15:05
Επαφές Αμερικανών αξιωματούχων με ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους από τα ελληνικά think tank ΕΛΙΑΜΕΠ και ΙΔΙΣ σε σχέση με το Ιράν.
http://bit.ly/pJZuxR

2/9/2011 14:10
Ενημερωτικό σημείωμα της αμερικανικής πρεσβείας για την ακύρωση της βίζας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλή Κοροβέση. Οι ανθρωποφύλακες της αμερικανικής διπλωματίας.

http://bit.ly/p8pOcc

2/9/2011 11:49
Απλώς βρυχάται επειδή χάνει στις δημοσκοπήσεις!

2Sep/110

DVD και φωτοτυπίες αντί για βιβλία στους μαθητές

Vivlia_taksiΦωτοτυπίες και DVD αντί για βιβλία θα λάβει μεγάλη μερίδα των μαθητών στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς δεν έχουν τυπωθεί οι περισσότεροι τίτλοι.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, όλα τα διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα "ψηφιακό σχολείο". Ακόμη, θα διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές ένα DVD, στο οποίο θα εμπεριέχονται τα σχολικά εγχειρίδια. Παράλληλα, οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων θα μεριμνήσουν για την..

1Sep/110

«Έσπασε» και πάλι ταμεία ο Χάρι Πότερ!

Harry Potter 7 pt2

Με ένα χτύπημα με το μαγικό ραβδί η τελευταία ταινία του Χάρι Πότερ έσπασε σε μεγάλο βαθμό το ρεκόρ εισπράξεων για το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της στη Βόρεια Αμερική, συγκεντρώνοντας 168,6 εκατομμύρια δολάρια, όπως εκτιμάται από την εταιρεία στατιστικών στοιχείων της κινηματογραφικής βιομηχανίας Exhibitor Relations.

Με την ταινία "Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου (μέρος δεύτερο)" ο νεαρός μάγος δεν..

29Aug/110

Τα Windows 7 κατάφεραν να ξεπεράσουν το μερίδιο αγοράς των Windows XP

Τα Windows 7 κατάφεραν να ξεπεράσουν το μερίδιο αγοράς των Windows XP στις Η.Π.Α., σύμφωνα με την ιρλανδική εταιρεία StatCounter. Κατά την διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου ο ημερήσιος μέσος όρος χρήσης των Windows 7 ήταν 32.2% ενώ των Windows XP ήταν 30.7%.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που μετριέται και ανακοινώνεται κάτι τέτοιο, αφού τα Windows 7 παραμένουν σε παγκόσμιο επίπεδο κάτω από τα XP, παρά την εμπορική τους επιτυχία. Η Microsoft έχει δηλώσει πως τα Windows 7 είναι το ταχύτερα πωλούμενο λειτουργικό σύστημα στο κόσμο ενώ και οι αναλυτές συμφωνούν πως το νέο λειτουργικό σύστημα είναι επιτυχημένο, ακόμα περισσότερο αν το συγκρίνουμε με τον προκάτοχο του τα Vista.

3Aug/110

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος παραπέμπει στο Ίντερνετ

Στην εποχή του Διαδικτύου και των προηγμένων μηχανών του, η αναζήτηση πληροφοριών έχει καταστεί εύκολη υπόθεση. Με μια αναζήτηση στο Google, μπορούμε να θυμηθούμε οτιδήποτε χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο. Τέσσερις human brain illustrationεπιστημονικές έρευνες τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύονται στο περιοδικό Science δείχνουν ότι όταν πρέπει να απαντήσουμε σε δύσκολα ερωτήματα, δεν σκεφτόμαστε τιςαπαντήσεις αλλά την πρόσβαση στον υπολογιστή και το Ίντερνετ (για παράδειγμα: τι σκέφτεστε στο ερώτημα «υπάρχουν σημαίες μόνο με ένα χρώμα;»).

Ενδιαφέρον δε είναι ότι είναι πιθανότερο να θυμόμαστε που βρήκαμε ή αποθηκεύσαμε την πληροφορία, παρά την πληροφορία αυτή καθεαυτή («την έχω αποθηκεύσει στον φάκελο x»).

Από τις τέσσερις αυτές έρευνες στα τμήματα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Μάντισον και το Χάρβαρντ επιβεβαιώνεται η πεποίθηση ότι σήμερα χρησιμοποιούμε το Ίντερνετ ως την προσωπική μας «εξωτερική μνήμη», ένα φαινόμενο που είναι γνωστό και ως Google Effect. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται η εξάρτησή μας από τα μέσα πρόσβασης και το Ίντερνετ με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει αυτό με φίλους και ειδικούς για απαντήσεις σε θέματα που κατέχουν.

Οι συνέπειες της χρήσης των μηχανών αναζήτησης στον εγκέφαλό μας δεν έχουν ακόμα διερευνηθεί σε βάθος, εντούτοις οι έρευνες αυτές υποδεικνύουν ότι ο εγκέφαλός μας αλλάζει προσανατολισμό σε σχέση με το πού να ψάξει για απαντήσεις. Πάντως, η επικεφαλής των ερευνών, Betsy Sparrow, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «το Ίντερνετ έχει καταστεί η κύρια εξωτερική μας μνήμη» και η ανθρώπινη μνήμη προσαρμόζεται στην τεχνολογία επικοινωνιών.

 

Πηγή: In.gr Τεχνολογία

Άρθρο: http://tech.in.gr/analysis/article/?aid=1231120599

3Aug/110

Καλώς ήρθατε στο simplynews.gr!

Καλώς ήρθατε στο blog του simplynews.gr.

Το simplynews.gr είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με σκοπό τη γρήγορη και ανεξάρτητη ενημέρωση.  Συγκεντρώνοντας τα RSS Feeds από τα δημοφιλέστερα και μεγαλύτερα Ελληνικά ενημερωτικά sites, μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να αποκτήσετε  μια εικόνα της τρέχουσας επικαιρότητας και όλων των τελευταίων ειδήσεων.

Διαβάζετε τις επικεφαλίδες και μια μικρή περίληψη των πιο πρόσφατων ειδήσεων και με ένα κλικ επισκέπτεστε τα ολοκληρωμένα άρθρα στις ιστοσελίδες όπου δημοσιεύονται.

Σε αυτό το blog θα μπορείτε να διαβάζετε οτιδήποτε αφορά το simplynews.gr,  όπως νέα, αλλαγές, αναβαθμίσεις και καινούριες λειτουργίες της ιστοσελίδας.

Εκτός από τα νέα του simplynews.gr, σε τακτά διαστήματα θα αναρτούμε επιλεγμένα άρθρα και συνδέσμους πάσης φύσεως τα οποία νομίζουμε ότι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.